Hétidézete

‎"It's the end of the world as we know it, and I feel fine."

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Definíciók

2010.05.02. 04:44 szkr

Trubadúrköltészet: igazából csak szexelnék, de valahogy elő kell adnom. Mondta úgy a második feles után (hogy előtte mi volt, mit számít?) és bár megkérdőjelezhető a finomsága, azért valahol igaza volt.

Az egész pusztán nézőpont kérdése, mint minden. A Fideszesek például máig állítják, hogy akkor és ott, 2002-ben, tényleg kétmillióan voltak a Kossuth téren. Egyrészt ez nyilvánvalóan nem igaz, másrészt viszont ők akkor és ott úgy érezték. Ami minimum lehetségessé teszi, ha nem tökéletesen igazzá a sztorit. Mert őszintén, mit számít? Sztorinak kurva jó, a tények meg olyan unalmasak.

Olyan ez, mint a húrelmélet: ha nincs válaszod erre a világra, kreálj újat, hátha az segít. D-vel volt egy izgalmas vitánk, arról szólt, hogy szerintem a sztori számít, mert ha az jó, akkor nem igazán fontos, hogy pontosan mikor, hogyan történt meg. Ezzel szemben ő állította, hogy a tények bizony iszonyú fontosak. Na igen, nagyjából ennyi a különbség a kommunikációs és a történész között.

Pedig a tények eléggé flexibilis dolgok ám, ezt próbáltam én akkor is elmagyarázni, ha elhagysz egy részletet, akkor máris más a sztori, mint ami történt. Az igazán izgalmas, hogy mennyire képes valaki manipulálni az igazságot, hány párhuzamos univerzumot fedez fel addig, míg végül belenyomja a maga valóságát. Végső soron minden csak definíció kérdése.

Én például soha nem hazudok. Maximum nem mondok igazat.

Szólj hozzá!

Címkék: szómagyarázat

A bejegyzés trackback címe:

https://krstf.blog.hu/api/trackback/id/tr441967773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása