Hétidézete

‎"It's the end of the world as we know it, and I feel fine."

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Junkie Manó mesél - 3. slukk: A látnok (fantasy verzió)

2011.05.17. 16:00 szkr

Junkie Manó utolsó meséje

 

 Junkie Manó mesélj nekünk! / Junkie Manó, mondd el nekünk! / Beültünk a körbe, / úgyhogy mostmár végre / szépen lassan betéphetünk.

A később nagyon is emberi okok miatt felbomlott Szövetség egyik utolsó ülésén részt vett egy látnok, aki, ha nem is hosszú időre, de megmentette a Szövetséget. Azt beszélik, hogy ekkor még minden a legnagyobb rendben volt, az emberek felett álló Trió hatalmát és összetartását senki nem merte volna megkérdőjelezni. Nem is volt mit megkérdőjelezni, hiszen alakulása óta olyan erős szálak fűzték össze hármukat, amelyek elszakíthatatlannak tűntek.

A történet szerint a látnok az ágyon heverészett, már felkészülve az aznapi rituáléra, különleges képességeit előhívta azzal a fűszerrel, amelyet minden látnok használ szertartás előtt. A Lepke, amely a híres orgyilkos ház, a Moly család egyenruháját viselte, ekkor jelent meg, körülnézett, megpróbált hallgatózni, ám a jelenlévők egyből észrevették gonosz szándékait. A látnok viszonylag gyorsan felismerte a helyzetet: ha nem tesz valamit, akkor a Szövetség egyik tagját támadja meg a Lepke, annak pedig beláthatatlan következményei lennének. A Trió fel fog bomlani, ezt tudta, de azt is, hogy ennek még nincs itt az ideje, még egy kicsit ki kell tartania a Szövetségnek, különben képtelenek lesznek külön-külön működni és végül megváltani a világot.

Minden látnok másképp néz a jövőbe. Van olyan, aki a madarak mozgása, más egy bizonyos virág körül zsongó rovarok, megint más álomkép-szerű látomások segítségével tudja megmondani, hogy milyen irányba halad majd a világ. Egyetlen dolog azonban közös bennük: egyetlen egyszer meg tudják változtatni ezt az irányt. Ennek a hatalomnak azonban ára van: az a látnok, aki ezt kihasználja, többet nem tudja olvasni a jövőt. A látnok, aki aznap ott ült a szobában és látta, hogy hamarosan mindennek vége lehet, egy pillanat alatt döntött, majd megszólalt: "Az a lepke meg fog támadni."

Néhány perccel később az orgyilkos lecsapott, ám a látnok lélekben felkészülten várta a támadást, így alig érzett fájdalmat. Látnokot nem lehet gyilkolni, ez szabály, a Lepke az aurából kicsapódó villámoktól sebesülten kirepült az ablakon, a látnok pedig hátrahanyatlott az ágyon. Látta, hogy a Szövetség tagjai sértetlenül ülnek mellette és aggódva néznek rá.

"Vigyázzatok magatokra" - suttogta még, aztán elaludt. Másnap reggel átlagos emberként ébredt. Senki nem tudta, senki nem is fogja tudni soha, hogy micsoda hős ő valójában.

3 komment

Címkék: sorozat barátok mese sex drugs rocknroll

A bejegyzés trackback címe:

https://krstf.blog.hu/api/trackback/id/tr742911331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

junkiemano 2011.05.20. 10:16:16

Borzalmas ez az alcím vagy ajánlás, vagy akármi is legyen. :(

szkr 2011.05.20. 11:58:24

@junkiemano: nem borzalmas szerintem, csak nagyon szomorú

junkiemano 2011.05.22. 13:50:55

borzalmasan szomorú, úgy értettem
süti beállítások módosítása