Hétidézete

‎"It's the end of the world as we know it, and I feel fine."

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

A válságok kora

2009.11.16. 13:02 mujure

Bohócok rohangálnak fel-alá az országban, betyárseregünk is van, egy ex-KISZ főtitkár lehetett a vezető. Az ország most tanulja Sajóbábony nevét, miközben ma délelőtt Horthy jött a fehér lovon.

Azt mondja Toroczkai László, hogy az országot a liberális-demokrata politikai elit tette azzá, ami. Az ő hibájuk az elmúlt 20 év mozdulatlansága, de legfőképpen az ország rákfenéje, a cigányság. "A cigányok a világ minden pontján ugyanúgy viselkednek, a különbségek a többségi nemzet, illetve az uralkodó politikai réteg hozzáállásából adódik. E tekintetben vitathatatlan, hogy jelenleg Magyarországon adja a kormány és a hatalom a legjobban a lovat a cigányok alá, a rendszer ösztönzi őket arra, hogy bűnözzenek és élősködjenek. Persze ez az életforma a cigányoknak egyébként is a vérükben van, de a magyarság túlzott toleranciája is hozzájárult a felbátorodásukhoz." Ezzel idáig még sok probléma nincsen, tény, hogy máshol erősebben lépnek fel a bűnözés ellen, itthon pedig inkább megy a dolgok elmismásolása (ez egy olyan szép szó), mint a valódi igazságszolgáltatás. De hogy csak a cigányság? Az önkényes igazságszolgáltatás bezzeg rendben van... Viszont az is igaz, hogy az esetek nagyobb hányadát kell a cigányság nyakába varrnunk, ezt a jóérzésű cigányoknak is el kell ismernie. Szögi Lajos például anno elütött(?) egy kislányt. A tanárember megállt, kiszállt, hogy megnézze jól van-e, erre előpattant nem kevés derék helyi lakos és péppé verték. Szó szerint: 50-nél is több ütés/rúgás érte a testét! Ja, a gyerekei szeme láttára. Ítélet? Két életfogytiglan, egy 17 év, pár 10 éves letöltendő. 15 év múlva mindegyikük kinn lesz, ha nem változik valami nagyon gyorsan.
"Magyarország szégyenei vagyunk"-mondta az egyik bűnös, akit életfogytiglanra ítéltek. Kire gondolt? Az olaszliszkai lincselőkre? A cigányságra? A hidegvérű gyilkosokra?
A móri mészárlástól kezdve cigány családok kiírtásán át egészen Marian Cozmáig rengeteg eset van. Az ember fél kimenni az utcára Budapesten, mert bárhol, bárki megtámadhatja. Velem még nem történt ilyesmi, de egy ismerősömet épp 2 hete támadta meg fényes nappal egy-két "jóember" a belvárosban. Ugyanaznap nem messze onnan a Baross utcánál valakit a reggeli órákban nemes egyszerűséggel lelőttek. Tettes nincs, ha pedig van, ítélet nincs. Toroczkai joggal van felháborodva.

Az ő megoldása a betyársereg felállítása. Csak az csatlakozhat, aki férfi, jó felépítésű, jártas a harcművészetekben. Nem baj, ha priuszod van, hiszen az elnyomó hatalom nem tűri az igazakat. Modern betyárok ők, Zöld Marci, Rózsa Sándor derék követői, bunyóznak, ha kell, ölnek, ha kell. Mindent az országért, áldassék a nevük! Remélem, hogy Rózsa Sándor forog a sírjában. Budaházy és Toroczkai a modern betyárok? Székházat támadnak, klánokat hoznak létre, akik szűk körzetükben rendet tartanak. Általában a cigánysorokon. Ugyanezt csinálja tulajdonképpen a Magyar Gárda is, nem is kérdés. Hogy miért? Mert más nem csinálja. Pár civil ember ezért úgy döntött, hogy akkor majd ők. A rendőrség tehetetlen, a politikai elit fel van háborodva, feloszlatnak egyesületet, mire mozgalom lesz, a jogi dolgokat meg már követni sem lehet. Szavak röpködnek: cigánybűnözés, megélhetési bűnözés, segély, maffia, stb. Külföldön meg mindezt egy párt, a Jobbik nyakába varrják. Tekintélyes német lap (talán a Die Zelt, de nem eküszöm meg) írta le, hogy a cigánygyilkosságok, és a szélsőséges, nacionalista megnyilvánulások, és eme szemlélet térnyerése és egyáltalán: Magyarország elbalkanizálódása csak és kizárólag a Jobbik hibája. Utánanézés a dolgoknak? Na, azt azért nem, elhiszik azt, amit a kollegától hallanak. És ki ez a kollega? A Magyar Sajtó. De róluk most nem lesz szó, mert az már nagyon messzire vezetne... Ha semmi más nem, a Jobbiknak egy nagy érdeme mindenképp van: kimondta, hogy bizony a legnagyobb számban cigányok követik el vidéken a lopásokat, kisebb balhékat, és ezt meg KELL oldani. Ha meg nem, akkor cigányt ver néhány markos legény. Ki kezdte, nem érdekel, ez a tyúk vagy tojás esete. Nem is fontos. Politikusaink tehát fel vannak háborodva, de tenni ellene, na azt nem. Vannak fontosabb dolgok: válság van, itt a H1N1, a szlovákokkal kell diplomáciai találkákat szervezni, meg egyébként is jön a tél, a gázár mindenkit jobban érdekel, utána meg választások lesznek, az a legfontosabb. Talán Sajóbábony ráébreszt majd pár fejest, hogy a probléma valós és a legfontosabb ennek a megoldása. Mert ha legalul nincs rendben semmi, akkor följebb az öltönyösök szintjén pláne nem lesz javulás. Igen, a csendőrség megoldás lehet, azt viszont semmiképp ne hagyjuk, hogy civil emberek önkényesen tegyenek rendet! Csak sajnos jelenleg nincs más...

Ki a felelős? "A politikai kultúra fontos elemei a viszonyítási pontok. 1989-2009 között éppen úgy 20 év telt el, mint 1919-39 vagy 1957-77 illetve 1867-87 között. Sokan belegondolnak most abba, hogy 20 év alatt mi kevesebbet értünk el, mint az előző fordulópontok után élt generációk ugyanennyi idő alatt. Most elsősorban nem is a társadalmi össztermékről beszélek, hanem a társadalmi közérzetről." Pók Attila történyész mondta ezt az indexnek adott interjújában. Ferenc József, Horthy Miklós, de még Kádár János is többet ért el, mint a rendszerváltás. Az emberek jól érezték magukat. Hazugságban éltek (főleg Kádár alatt, ugye...), de legalább jól voltak. Nem azt mondom, hogy a megoldás a népbutítás lenne, mert látható volt, hogy nem működött, hiszen 1989 eseményei megtörténtek, és jó, hogy megtörténtek. De hogy ezek után hogy lehetett a pufajkás Horn vagy a KISZ-es Gyurcsány miniszterelnök, azt nem értem. Jött az új rendszer, mindenki boldog volt, hogy más világ lesz. Hál' Istennek nem éltem akkor, mert szörnyű lehet az akkori fiataloknak visszanézni az elmúlt 20 év eseményeire. Kevesebbet értünk el. Nem történt meg a tisztogatás, hirtelen ránk tört a Nyugat, lett McDonald's, WestEnd, Mammut, több tévécsatorna, satöbbi. Közben pedig a fejesek remekül átmentették magukat. Ez mi, ha nem népbutítás? Erről nem is papolok többet, hisz annyian megtették már.

Ma egy ember fehér lovon, kiöltözve végiglovagolt Kelenföldről indulva a Bartók Béla úton, a Móriczon és a Gellért téren át egészen a Bazilikáig. Hogy miért, senkise értette, fotózták, de csak a lószart meg a forgalom akadályozását látták benne.
Ma 90 éve, 1919. november 16-án vonult be Horthy Miklós Budapestre, és vette kezdetét egy újabb kb. 20 éves periódusa a magyar történelemnek. Megkérdezett 60 éves nénike azt se tudta, ki az a Horthy Miklós. A butítás terméke ő, ami még mindig folyik. Leépítik az iskolákat, az érettségi rendszer egy vicc, "a tudatlanság: erő". Csak már jól se érezzük magunk benne.

1 komment

Címkék: válság namilesz rajtad röhögnek

A bejegyzés trackback címe:

https://krstf.blog.hu/api/trackback/id/tr91529104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása